“The Adventures of Ben and Friday” Ένα μακρινό ταξίδι που ολοκληρώνεται με το τελευταίο τόμο της τριλογίας.

Untitled-1.jpg

Γράφει η Κατερίνα Ράιλυ,

Συγγραφέας της Τριλογίας “The Adventures of Ben & Friday”

Μια από τις μεγαλύτερες χαρές ενός γονέα, είναι να βλέπει τα παιδιά του να μεγαλώνουν, να πλάθουν τις δικές τους προσωπικότητες και να αντιμετωπίζουν με επιτυχία τις καθημερινές δοκιμασίες που παρουσιάζονται στη ζωή τους. Πολλές φορές, νιώθω και εγώ περηφάνεια ως μητέρα για τα παιδιά μου… τον Μπεν και την Φράιντεϊ. Θα αναρωτιόσαστε λοιπόν… Ποιοι είναι αυτοί οι χαρακτήρες και γιατί τα θεωρώ παιδιά μου;

Η επιστημονική φαντασία πάντα με συνάρπαζε. Ταινίες, βιβλία, κόμικς – όλα αποτελούσαν ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της ζωής μου. Ένα παράθυρο διαφυγής από την πραγματικότητα.

Διαστημικές περιπέτειες, ταξίδια σε άγνωστους τόπους, εξωγήινοι πολιτισμοί και μια γερή δόση μυστηρίου είναι λίγα από τα χαρακτηριστικά των βιβλίων. Σε συνδυασμό με χιούμορ, δράση και αγωνία, βλέπουμε τους χαρακτήρες σε διαφορετικές καταστάσεις να δοκιμάζονται – γιατί η ζωή είναι μια μεγάλη δοκιμασία την οποία βιώνουμε όλοι.

Πολλές φορές αναρωτιόμουν, «Ποια θα ήμουν εάν είχα το θάρρος να πάρω κάποιες διαφορετικές αποφάσεις στο παρελθόν;»

Ο φόβος και η ανασφάλεια βρίσκεται λίγο πολύ μέσα σε όλους μας. Από την άλλη όμως, νιώθουμε την ελπίδα και την αισιοδοξία για το αύριο. Όλα αυτά τα συναισθήματα απέκτησαν ζωή μέσα στις σελίδες της τριλογίας αυτής.

Οι χαρακτήρες των βιβλίων είναι στη πράξη επεκτάσεις του εαυτού μου. Ο Μπεν, ένα διστακτικό αγόρι γεμάτο ματαιοδοξία αναγκάστηκε να σηκώσει το κεφάλι ψηλά και να βρει την δύναμη που έκρυβε πάντα μέσα του. Η Φράιντεϊ από την άλλη, παρά το γεγονός ότι είναι αποφασιστική και γεμάτη ζωντάνια, έμαθε ότι πολλές φορές πρέπει να ανοίγουμε την καρδιά μας στους άλλους και να δεχόμαστε την βοήθεια αλλά και την αγάπη που μπορεί να μας προσφέρουν.

Βλέπουμε τους χαρακτήρες να ωριμάζουν, μέσα από τις περιπέτειες τους που διαρκούν περίπου δώδεκα χρόνια. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτή, οι ήρωες μας, παίρνουν αποφάσεις οι οποίες έχουν θετικές ή αρνητικές επιπτώσεις για το μέλλον. Αυτές οι αποφάσεις και οι εμπειρίες μας κάνουν αυτό που είμαστε σήμερα. Αγάπη, συμπόνοια, υποχωρήσεις και θυσίες είναι κομμάτια της ύπαρξης μας – ίσως τα καλύτερα κομμάτια του εαυτού μας. Μέσω των «παιδιών μου», ανακάλυψα και εγώ τα καλύτερα κομμάτια του εαυτού μου, εξ ου και η αγάπη μου προς τους χαρακτήρες αυτούς.

Η τριλογία περιέχει πάνω από είκοσι μοναδικούς χαρακτήρες. Αυτό που μου άρεσε πάντα, είναι ο τρόπος με τον οποίο αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους, καθώς γνωρίζουμε όλοι ότι η «διαφορετικότητα» μας κάνει μοναδικούς στο σύμπαν, σαν τις νιφάδες χιονιού. Η διαφορετικότητα αυτή οδηγεί σε ενδιαφέρουσες εξελίξεις όχι μόνο στην ροή της ιστορίας, αλλά κάνει και εμάς τους ίδιους να αναρωτηθούμε, ποιος είναι ο ρόλος μας στη ζωή; Ποια είναι η δύναμη που κρύβει ο καθένας μας μέσα του; Μπορούμε να ξεπεράσουμε οποιοδήποτε εμπόδιο προκύψει στη ζωή μας;

Εγώ προσωπικά έμαθα μέσα από τα βιβλία αυτά, ότι η απάντηση είναι ‘ναι’, έχουμε τη δύναμη μέσα μας να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο. Αυτό που χρειάζεται είναι πίστη, αφοσίωση και αγάπη για τους συνανθρώπους μας και για αυτό που κάνουμε.

Με μεγάλη χαρά λοιπόν, σας ανακοινώνω ότι η ιστορία των ηρώων μας φτάνει στο τέλος της. Μια ιστορία με χαρές, λύπες αλλά πάνω απ’ όλα ελπίδα για το μέλλον. Συνεργάτες, φίλοι και πιστοί αναγνώστες, σας ευχαριστώ όλους για την συμπαράσταση που μου δείξατε στην υλοποίηση αυτού του έργου. Ήταν ένα όνειρο ζωής που πραγματοποιήθηκε χάρη στην αγάπη όλων σας. Το μόνο που μένει είναι να σας ευχηθώ καλή ανάγνωση και να είμαστε πάντα αισιόδοξοι για το μέλλον.

Πηγή: INMYBook

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: